Mat og servering

 
 

Servering av mat og drikke er ei viktig inntekt for arrangement og samstundes ein del av idrettsopplevinga.

Det er fullt mogleg å tilby sunne og berekraftige produkt i kiosken og samstundes tjene gode pengar på det.

Kva som skal serverast, bør samsvare med klubben sine retningslinjer og miljøprofil.

 

Sjekkliste for Mat og servering

    • I samarbeid med innkjøpsansvarleg
      - utarbeide ein meny basert på klubben sine retningslinjer og miljøprofil

    • Sette opp dugnadslister for arrangementet med tydeleg ansvar- og oppgåvefordeling.

    • Utarbeide rutinar for kiosk og servering og informere dei frivillige på arrangementet om

      • varelager

      • rutinar for å hente ut nye varer/ retunere ubrukte

      • god hygiene og vareplassering

      • eventuelle salsavtalar (t.d. “kaffiavtale”, halv pris på slutten av dagen)

      • Enkel meny og minst eit sunt måltid

      • Avfallrutinar og kjeldesortering

    • Velg miljøvenlege løysingar og unngå plast så langt det lar seg gjere

    • Ulike gjenbruksløysingar, t.d. “kaffiavtale” er ein god måte å spare miljøet på

    • Sørg for god logistikk under arrangementet for korleis produkt som kan gjenbrukast vert handtert

    • Gjenbruk av varer frå tidlegare arrangement sparar miljøet, det er bra for økonomien til arrangementet og forsterkar klubben sin miljøprofil.

    • Mat og serveringsansvarleg bør kjenne til gjeldande rutinar for varelager og ha god dialog med innkjøpsansvarleg i god tid før arrangementet startar.

    • Ha gode rutinar for preservering av mat frå dag til dag under arrangementet og i etterkant

    • Ved å ha få og enkle menyar får ein betre oversikt over behov for varer og mindre matsvinn. Bruk gjerne erfaringar frå tidlegare arrangement og spør om forslag til menyar frå lokal samarbeidspartnar.

    • Finn eigna plassering til dei ulike varene i kiosken, slik at dei sunne produkta er godt synlege og lett tilgjenglege

    • Vurdere ulike tilbodsordningar for å kvitte seg med varer med dårleg haldbarheit før arrangementet er over

 Tips og råd om Mat og servering