Mat og servering
Servering av mat og drikke er ei viktig inntekt for arrangement og samstundes ein del av idrettsopplevinga.
Det er fullt mogleg å tilby sunne og berekraftige produkt i kiosken og samstundes tjene gode pengar på det.
Kva som skal serverast, bør samsvare med klubben sine retningslinjer og miljøprofil.
Sjekkliste for Mat og servering
-
I samarbeid med innkjøpsansvarleg
- utarbeide ein meny basert på klubben sine retningslinjer og miljøprofilSette opp dugnadslister for arrangementet med tydeleg ansvar- og oppgåvefordeling.
Utarbeide rutinar for kiosk og servering og informere dei frivillige på arrangementet om
varelager
rutinar for å hente ut nye varer/ retunere ubrukte
god hygiene og vareplassering
eventuelle salsavtalar (t.d. “kaffiavtale”, halv pris på slutten av dagen)
Enkel meny og minst eit sunt måltid
Avfallrutinar og kjeldesortering
-
Velg miljøvenlege løysingar og unngå plast så langt det lar seg gjere
Ulike gjenbruksløysingar, t.d. “kaffiavtale” er ein god måte å spare miljøet på
Sørg for god logistikk under arrangementet for korleis produkt som kan gjenbrukast vert handtert
-
Gjenbruk av varer frå tidlegare arrangement sparar miljøet, det er bra for økonomien til arrangementet og forsterkar klubben sin miljøprofil.
Mat og serveringsansvarleg bør kjenne til gjeldande rutinar for varelager og ha god dialog med innkjøpsansvarleg i god tid før arrangementet startar.
Ha gode rutinar for preservering av mat frå dag til dag under arrangementet og i etterkant
-
Ved å ha få og enkle menyar får ein betre oversikt over behov for varer og mindre matsvinn. Bruk gjerne erfaringar frå tidlegare arrangement og spør om forslag til menyar frå lokal samarbeidspartnar.
Finn eigna plassering til dei ulike varene i kiosken, slik at dei sunne produkta er godt synlege og lett tilgjenglege
Vurdere ulike tilbodsordningar for å kvitte seg med varer med dårleg haldbarheit før arrangementet er over