
Mat og servering
Servering av mat og drikke er ei viktig inntekt for arrangement og samstundes ein del av idrettsopplevinga.
Det er fullt mogleg å tilby sunne og berekraftige produkt i kiosken og samstundes tjene gode pengar på det.
Kva som skal serverast, bør samsvare med klubben sine retningslinjer og miljøprofil.
Sjekkliste Mat og servering Klubb
-
Mat- og serveringsansvarleg i klubben har eit overordna ansvar for at
- klubben sin instruks blir fulgt
- frivillige på kvart arrangement blir gjort kjent med innhald i instruks for mat og serveringForslag til innhald i ein instruks for Mat- og serveringansvarleg
- utarbeide ein foretrukken meny for kioskdrift gjennom året, med fokus på:kortreist mat
norske produkter
sunt kosthold
minimere emballasje
mat som egner seg som restemat
- samarbeide med arrangementet sin mat- og serveringsansvarleg i høve meny
- samarbeide med klubben sin innkjøpsansvarleg i høve
- behov for nye varer
- sjekke lager om varer kan gjenbrukast- sjekke at miljøvennlege løysingar blir brukt
-
Klubben sin instruks kan bidra til at arrangement i regi av klubben
- velger miljøvennlege løysingar til servering
- Unngår plast så langt det let seg gjere
- sikrer god avfallshandtering på arrangement
- bruker panteordningar, andre gjenbruksordningar (t.d.”Kaffiavtale”)
-
Ha god kontroll på klubben sitt varelager
Sikre at nødvendig informasjon blir gitt til mat- og serveringsansvarleg på arrangement om
- bruk av varelager
- kven som skal ha tilgang og utdeling /tilbakelevering av nøklerVareopptelling før neste arrangement
-
Utarbeide ein klubbmeny som arrangement kan “plukke” frå, der sunne og bærekraftige produkt inngår
Sørge for at mat- og serveringsansvarleg på arrangement får nødvendig informasjon om klubben sine menyval og ha god dialog undervegs i planlegginga