Mat og servering

 
 

Servering av mat og drikke er ei viktig inntekt for arrangement og samstundes ein del av idrettsopplevinga.

Det er fullt mogleg å tilby sunne og berekraftige produkt i kiosken og samstundes tjene gode pengar på det.

Kva som skal serverast, bør samsvare med klubben sine retningslinjer og miljøprofil.

 
 

Sjekkliste Mat og servering Klubb

    • Mat- og serveringsansvarleg i klubben har eit overordna ansvar for at

      - klubben sin instruks blir fulgt
      - frivillige på kvart arrangement blir gjort kjent med innhald i instruks for mat og servering

    • Forslag til innhald i ein instruks for Mat- og serveringansvarleg

      - utarbeide ein foretrukken meny for kioskdrift gjennom året, med fokus på:

      • kortreist mat

      • norske produkter

      • sunt kosthold

      • minimere emballasje

      • mat som egner seg som restemat

        - samarbeide med arrangementet sin mat- og serveringsansvarleg i høve meny
        - samarbeide med klubben sin innkjøpsansvarleg i høve
        - behov for nye varer
        - sjekke lager om varer kan gjenbrukast

      • - sjekke at miljøvennlege løysingar blir brukt

    • Klubben sin instruks kan bidra til at arrangement i regi av klubben

      - velger miljøvennlege løysingar til servering
      - Unngår plast så langt det let seg gjere
      - sikrer god avfallshandtering på arrangement
      - bruker panteordningar, andre gjenbruksordningar (t.d.”Kaffiavtale”)

    • Ha god kontroll på klubben sitt varelager

    • Sikre at nødvendig informasjon blir gitt til mat- og serveringsansvarleg på arrangement om
      - bruk av varelager
      - kven som skal ha tilgang og utdeling /tilbakelevering av nøkler

    • Vareopptelling før neste arrangement

    • Utarbeide ein klubbmeny som arrangement kan “plukke” frå, der sunne og bærekraftige produkt inngår

    • Sørge for at mat- og serveringsansvarleg på arrangement får nødvendig informasjon om klubben sine menyval og ha god dialog undervegs i planlegginga

 Tips og råd om Mat og servering